پایه فنس یک محصول فولادی می‌باشد که به منظور حصارکشی و نصب توری حصاری یا فنس کاربرد دارد. این محصول با نام پایه حصار نیز شناخته می‌شود و در انواع نبشی، پروفیل، قوطی و لوله در بازار به فروش می‌سد. پر کاربرد ترین نوع پایه فنس در جنس گالوانیزه و به صورت تک شاخ یا جفت شاخ می‌باشد. پایه فنس گالوانیزه استحکام و مقاومت بالایی داشته و هم‌چنین قیمت مناسب‌تری دارد، از این رو در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت پایه فنس یا پایه حصار نسبت به جنس، تک شاخ یا جفت شاخ بودن، ضخامت و قطر تعیین می‌شود.

انواع پایه فنس

پایه فنس‌های توليدی فارس مفتول از مرغوب‌ترين و معتبر‌ترين لوله‌هاي توليدی کارخانه‌های داخلی می‌باشد. اين محصول به صورت تک شاخ يا جفت شاخ قابل توليد است. روی هر شاخک پایه فنس، 3 عدد سوراخ 6 ميلي‌متري جهت نصب سیم خاردار و در پايين پايه يک صفحه بيس پليت 2 ميلیمتر جهت محکم شدن در بتن متصل شده است. سر هر پايه توسط کلاهک فلزی جوش خورده مسدود شده تا از ورود آب و خوردگی جلوگیری شود. این محصول در شهر مفتول در رنگ‌های متنوع موجود می باشد و به سه صورت ارائه می‌شود:

  • پایه حصار گالوانیزه
  • پایه حصار سیاه رنگ شده
  • پایه حصار سیاه رنگ نشده

مشخصات فنی پایه فنس

  • جنس: گالوانیزه، فولاد رنگ شده
  • قطر خارجي: ¼ 1 الی ½ 2 اینچ
  • ضخامت: 2 الی 4 میلی‌متر
  • ارتفاع پايه: 1.5، 2، 2.5، 3 متر

پایه حصارهای تولیدی فارس مفتول معمولا از جنس مرغوب‌ترین لوله‌های فلزی تولید می‌گردند. این محصول قابل تولید از پروفیل و نبشی هم به صورت آهن سیاه و هم گالوانیزه می‌باشد.

مشخصات پایه فنس

محصول قطر لوله ضخامت لوله ارتفاع لوله
پایه فنس رنگ شده با کلاهک 5 سانتی متر 2 میلیمتر 2 متر
پایه فنس رنگ شده با کلاهک 5 سانتی متر 2 میلیمتر 2/4 متر
پایه فنس رنگ شده با کلاهک 5 سانتی متر 2 میلیمتر 3 متر
برای تولید پایه فنس ابتدا باید نوع لوله و ارتفاع آن، و سرصاف یا سرخم بودن پایه مورد‌نیاز مشخص گردد. سپس برش دادن لوله به ارتفاع مد‌نظر، و بعد جوش دادن گپ و شاخک آهنی جهت ثابت ماندن پایه به داخل زمین نیز باید مشخص شود. بعد از انجام مراحل گفته شده نوبت به روکش‌کاری پایه فنس می‌رسد. برای برای انجام روکش‌کاری ابتدا باید پایه آهنی را به‌طور کامل از هر نوع آلودگی و یا چربی، پاک کرد. مرحله بعدی زنگ زدایی پایه فنس است. حال بعد از انجام پاک سازی و زنگ زدایی، لوله‌ها به طور کامل در مواد فلاکس قرار داده می‌شوند. برای جذب بهتر و کامل‌تر “فلز روی” این مراحل صورت می‌گیرند. بعد از اتمام این مراحل، میله‌ها جهت خشک شدن به کوره در دمای 120 درجه سانتی‌گراد فرستاده می‌شوند. بعد از خارج کردن میله‌ها از کوره باید آن‌ها را در یک وان پر از روی مذاب قرار داد. این مرحله 60 ثانیه طول می‌کشد تا روی به طور کامل جذب میله‌ها گردد. ناگفته نماند که میله‌ها نباید بیش‌تر از 60 ثانیه در وان بمانند زیرا دمای وان بالای 400 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. پس از طی این مراحل فلز‌های گفته شده، طی مرحله‌ای با استفاده از دمش بخار آب‌و‌هوا به صورت کامل جدا می‌شوند و سپس میله‌ها به درون استخری از آب هدایت می‌شوند.